Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, την Τετάρτη 15 Μαΐου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

O Αναπληρωτής Περιφερειάρχη και Πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ανέφερε:

«Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, τα περισσότερα των οποίων είχαν να κάνουν με έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αρχικά, ξεκινούν οι δημοπρασίες έργων της τρέχουσας περιόδου, στην ΠΕ Μεσσηνίας, έργα οδοποιίας και καθαρισμού, όπως κοπής θάμνων και στην ΠΕ Αρκαδίας έργα οδικής ασφάλειας.

Τα έργα πλέον δημοπρατούνται, εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, στα οποία βάζουμε και τμηματικές προθεσμίες, έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε την έγκυρη εκτέλεση του έργου και την έγκαιρη γνώση όλων μας για πιθανά προβλήματα.

Εξίσου σημαντική είναι η δημοπράτηση του εξοπλισμού του λαογραφικού μουσείου Κορίνθου, ενός έργου ενταγμένου στο ΕΣΠΑ, για το οποίο προχωράμε, αφού έχουμε λύσει θέματα που έχουν να κάνουν με τις προδιαγραφές του.

Επίσης, επιλύσαμε προβλήματα σε δύο έργα, ένα έργο οδικής αποκατάστασης στην ΠΕ Αργολίδας, που δυστυχώς υπήρχε έκπτωση του προηγούμενου εργολάβου και ένα στην ΠΕ Αρκαδίας.

Ακόμα αποφασίσαμε να προχωρήσει το έργο καταθλιπτικών αγωγών στην Βόρεια Κυνουρία, ένα έργο απαραίτητο για το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, αλλά και για να ολοκληρωθούν οι συνδέσεις, που ήδη έχουν αρχίσει με το αποχετευτικό δίκτυο των κατοικιών στον συγκεκριμένο Δήμο».

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν το υποέργο στην ΠΕ Αργολίδας «συντήρηση τμημάτων της Ε.Ο. 70 Ναύπλιο-Λυγουριό) Α’ Φάση, προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ, καθώς επίσης και η «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού και συνοδευτικές υπηρεσίες επανέκθεσης Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», στην ΠΕ Κορινθίας.

Στην ΠΕ Μεσσηνίας, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης και  συγκρότησης της επιτροπής διαγωνισμού δημοπρασίας για τη «Βελτίωση, Συντήρηση, Αναβάθμιση Οδικής Ασφάλειας Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου», προϋπολογισμού 716.000,00 ευρώ.

Τέλος, στην ΠΕ Αρκαδίας, εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού του έργου «Αποκατάσταση Βατότητας Επ. Οδού Αρτεμίσιο-Παλαιόπυργος», προϋπολογισμού 220.000,00 ευρώ και η «Αντικατάσταση τριών καταθλιπτικών αγωγών αποβλήτων στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ιστορική νίκη και ευρωπαϊκός τίτλος για τον Ολυμπιακό στο Conference League

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου\Στήριξη στον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή από την Περιφερειακή Αρχή

Πολιτικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Κορινθία