Νέμέα : Ένα Τεράστιο Κεφάλαιο που το «Κορινθιακό Επιχειρείν» δεσμεύεται να αναδείξει και να υποστηρίξει!

Το «Κορινθιακό Επιχειρείν» αναλαμβάνει μια σειρά από καινοτόμες και στρατηγικές πρωτοβουλίες για την περιοχή της Νεμέας, με στόχο να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στους πιο κρίσιμους τομείς της τοπικής οικονομίας. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ένα πιο ισχυρό, σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, το «Κορινθιακό Επιχειρείν» επικεντρώνεται σε ζωτικές παρεμβάσεις που αφορούν άμεσα την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της περιοχής.

Οι πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνουν την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για εξαγωγές και τη δημιουργία διαδικτυακών πλατφορμών για την προώθηση των προϊόντων της Νεμέας διεθνώς, σε συνεργασία με Επιμελητήρια του εξωτερικού και της Ομογένειας.

Με τον ειδικό συμβολισμό της σημερινής Παγκόσμιας μέρας Οινοτουρισμού, το «Κορινθιακό Επιχειρείν» δεσμεύεται να υποστηρίξει τους αμπελουργούς και οινοποιούς μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ με τη δημιουργία του ΑΤΛΑΝΤΑ Τοπικών Προϊόντων της Κορινθίας εξασφαλίζει ότι τα μοναδικά προϊόντα της Νεμέας θα προβάλλονται ενισχύοντας τη σύνδεση της τοπικής γαστρονομίας με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Διαβάστε  τις προτάσεις αναλυτικά:

Η Νεμέα, μια περιοχή με πλούσια ιστορία και αμπελουργική παράδοση, αποτελεί αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη ζώνη παραγωγής κρασιού των Βαλκανίων. Ο τόπος αυτός, με την παγκόσμια αναγνώριση, αποτελεί μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα.

Στόχος είναι η αρμονική συνύπαρξη της σπουδαίας ιστορίας των Νέμεων Αγώνων, των αρχαιολογικών ευρημάτων του σπουδαίου Στέφανου Μίλλερ, της Νεμέας των μύθων, με τους σύγχρονους αμπελώνες και τον οινοτουρισμό.

Τα οινοποιεία της Νεμέας, παρά την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων τους και την διεθνή αναγνώριση του Νεμεάτικου κρασιού, αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις που επηρεάζουν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά.

Η κλιματική αλλαγή, με τις αυξημένες θερμοκρασίες, τις παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, επηρεάζει την ποιότητα των σταφυλιών.

Η ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια αγορά κρασιού είναι έντονη, ιδιαίτερα από χώρες με χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Παρά την υψηλή ποιότητα των κρασιών τους, τα οινοποιεία της Νεμέας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προώθηση των προϊόντων τους στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

Οι οινοποιοί, λόγω οικονομικών πιέσεων, αναγκάζονται να λαμβάνουν βραχυπρόθεσμες αποφάσεις, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές των επιχειρήσεών τους.

Γι αυτούς τους λόγους ως  επόμενη επιμελητηριακή αρχή, δεσμευόμαστε:

Να αναπτύξουμε τη συνεργασία με όλα τα οινοποιεία της περιοχής, παρέχοντας πληροφορίες και ευκαιρίες εξαγωγών.

Να διοργανώσουμε γευσιγνωσίες, σεμινάρια και εκθέσεις κρασιού, που θα προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα και θα προσελκύσουν νέους καταναλωτές.

Να επιδιώξουμε τη δημιουργία δικτύων μεταξύ οινοποιών, εστιατόρων και καταστημάτων λιανικής, που θα διευκολύνουν την προώθηση και την πώληση των κρασιών.

Επιπλέον, μέλημά μας είναι η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις κρασιού, ώστε να αυξήσουμε την ορατότητα των ελληνικών κρασιών στις διεθνείς αγορές.

Ως επόμενη επιμελητηριακή αρχή, επιδιώκουμε:

-Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για θέματα εξαγωγών, όπως η πιστοποίηση, η σήμανση και οι διαδικασίες διακίνησης, που θα βοηθήσουν τους εξαγωγείς.

-Τη δημιουργία διαδικτυακών πλατφορμών για την προώθηση των ελληνικών κρασιών στο εξωτερικό, ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις.

-Τη συνεργασία με Επιμελητήρια του εξωτερικού και της Ομογένειας, που θα συμβάλλουν στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

-Τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους αμπελουργούς και τους οινοποιούς, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους.

-Την τουριστική προβολή της περιοχής, σε συνδυασμό με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα.

Επίσης: 

Στον ΑΤΛΑΝΤΑ Τοπικών Προϊόντων της Κορινθίας, που αποτελεί μια από τις βασικές μας εξαγγελίες, θα εντάξουμε τα πολύτιμα προϊόντα της Νεμέας. Συνεργαζόμενοι με τον Σύλλογο Ξενοδόχων και Επισιτιστών, θα δημιουργήσουμε τα δικά μας τοπικά εδέσματα, με ονοματοδοσία βγαλμένη από την ιστορία της κάθε περιοχής.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ”ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Λ. Κυρίζογλου στην Γ.Σ. της ΕΔΕΥΑ:Η διοίκηση & η διαχείριση των υδάτων ως εξόχως τοπική αυτοδιοικητική υπόθεση και κατά το Σύνταγμα είναι αρμοδιότητα των δήμων

Δήμος Αιγιαλείας:Κυριακή 17 Νοεμβρίου: O 6ος Γύρος της Λίμνης Τσιβλού στέλνει μήνυμα αγάπης & προσφοράς!

Γιάννης Ασκούνης \ Δυναμικό αγώνα για το Επιμελητήριο Αχαίας κάνει ο καταξιωμενος επιχειρηματίας