Η κηδεία του θα γίνει σήμερα,Δευτέρα,στις 4 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
Ο Σπύρος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1949 στο Ζευγολατιό Κορινθίας, έναν τόπο που αγάπησε βαθιά και υπηρέτησε με αφοσίωση σε όλη του τη ζωή.
Από νεαρή ηλικία, έδειξε τη δίψα του για μάθηση και πρόοδο, αποφοιτώντας από το Λύκειο Κορίνθου το 1967 και εισερχόμενος στο Μαθηματικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα φοιτητικά του χρόνια, δεν έμεινε αμέτοχος μπροστά στις ιστορικές προκλήσεις της εποχής.
Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των γεγονότων του Πολυτεχνείου το 1973, υπερασπιζόμενος τη δημοκρατία και την ελευθερία.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Η επαγγελματική του διαδρομή ήταν συνυφασμένη με τη μετάδοση της γνώσης και την αγάπη για τα μαθηματικά.
Δίδαξε σε ιδιωτικά φροντιστήρια και το 1986 διορίστηκε καθηγητής στη Δημόσια Εκπαίδευση, υπηρετώντας σε σχολεία του Βαρθολομιού, των Αγίων Θεοδώρων, του Λεχαίου, του Βραχατίου, του Ζευγολατιού και του Κιάτου.
Με ευγένεια, ήθος και πάθος για τη διδασκαλία, διαμόρφωσε γενιές μαθητών, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η αγάπη του για τον τόπο και η ανάγκη για προσφορά τον οδήγησαν στον στίβο της αυτοδιοίκησης.
Το 1990 εκλέχθηκε κοινοτικός σύμβουλος Ζευγολατιού, ενώ το 1994 ανέλαβε Πρόεδρος της Κοινότητας, υπηρετώντας με ακεραιότητα και όραμα. Με τη δημιουργία του Καποδιστριακού Δήμου Βόχας το 1998, ανέλαβε επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και το 2002 εξελέγη Δήμαρχος Βόχας, θέση την οποία τίμησε μέχρι το 2006.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, έθεσε τα θεμέλια για σημαντικά έργα υποδομής που έδωσαν αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο. Οραματίστηκε και θεμελίωσε το νέο Δημαρχείο, ένα έργο που αποτελούσε το μεγάλο του όνειρο, αλλά η ζωή δεν του επέτρεψε να το δει ολοκληρωμένο.
Επίσης, θεμελίωσε το Κλειστό Γυμναστήριο Βραχατίου, σε μια εποχή που η χρημτοδότησή του κινδύνευε να χαθεί και το οποίο σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό της περιοχής. Οι πρωτοβουλίες του επεκτάθηκαν και σε μεγάλα έργα ύδρευσης όπως η σύνδεση Ζευγολατιού-Βραχατίου, ένα έργο που και αυτό ολοκληρώνεται τώρα. Επίσης, οραματίστηκε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Βραχατίου, ένα σχέδιο που ακόμα και σήμερα εμπνέει τις δημοτικές αρχές.
Πέρα από τη διοικητική του δράση, ο Σπύρος Χριστοδούλου υπήρξε άνθρωπος με βαθιά κοινωνική συνείδηση. Για χρόνια προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως εκπαιδευτικός στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Σικυωνίων, στηρίζοντας μαθητές που είχαν ανάγκη.
Παράλληλα, ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας, ανέδειξε τον πολιτισμό της περιοχής, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας πρότυπης δανειστικής βιβλιοθήκης, στην ίδρυση σκακιστικού τμήματος και στην προώθηση ποικίλων πολιτιστικών δράσεων.
Ο Σπύρος Χριστοδούλου υπήρξε ένας άνθρωπος με δημοκρατικό ήθος, ακεραιότητα και βαθιά αγάπη για τον συνάνθρωπο.Οραματιστής και πρωτοπόρος, αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου του. Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή στις καρδιές όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συμπορευτούν μαζί του
Συλλυπητήρια στους οικείους του.