Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με 11 σημαντικές αλλαγές ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Πρωθυπουργός: “Πάμε να βελτιώσουμε τη διδακτική διαδικασία και τη σχολική ζωή”

Με 11 σημαντικές αλλαγές ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Πρωθυπουργός: “Πάμε να βελτιώσουμε τη διδακτική διαδικασία και τη σχολική ζωή”

από CosmostTv

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει σε λίγες μέρες με 11 σημαντικές αλλαγές και όπως αναφέρει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “πάμε να βελτιώσουμε τη διδακτική διαδικασία και τη σχολική ζωή”, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, πως : “Αν έπρεπε να κάνω μία προσπάθεια να κατηγοριοποιήσω τις πολύ σημαντικές 11 αλλαγές, θα τις χώριζα σε τρεις διακριτές κατηγορίες. Η πρώτη αφορά το ανθρώπινο δυναμικό: 10.000 νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, οι οποίες προστίθενται στις 27.500 προσλήψεις οι οποίες έχουν ήδη γίνει από το 2019.

Η δεύτερη κατηγορία είναι ο τομέας της τεχνολογίας. 28.500 νέοι διαδραστικοί πίνακες έχουν ήδη εγκατασταθεί στα σχολεία, το ψηφιακό φροντιστήριο θα αρχίσει να λειτουργεί από τις 16 Σεπτεμβρίου για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ με τις αυτόνομες τάξεις θα δημιουργηθούν σχολεία σε Γαύδο από φέτος και σε Αρκιούς από το 2025.

Η τρίτη κατηγορία αφορά γενικότερα τα ζητήματα εκπαιδευτικής διαδικασίας και συμπεριφορών. Θέλω να σταθώ στην πλατφόρμα του stop-bullying που έχει ήδη αποδώσει καρπούς. Είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών για να μπορούμε να αναδεικνύουμε τέτοια περιστατικά και να τα διαχειριζόμαστε με διακριτικότητα αλλά και αποτελεσματικότητα….”

Δείτε και τα παρακάτω δημοσιεύματα του CosmosTV

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.