Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απασφάλισε ο Δήμαρχος Μανάβης για το,νέο,Δημαρχείο & την υδροδότηση του Δήμου Βέλου-Βόχας αναφορικά με την προηγούμενη Δημοτική αρχή

Απασφάλισε ο Δήμαρχος Μανάβης για το,νέο,Δημαρχείο & την υδροδότηση του Δήμου Βέλου-Βόχας αναφορικά με την προηγούμενη Δημοτική αρχή

από CosmostTv
Σε γραπτή δήλωσή του ο κος Μανάβης αναφέρει:
Τ𝛐 𝛄𝛂𝛒 𝛑𝛐𝛌ύ 𝛕𝛈ς 𝛉𝛌ί𝛙𝛆𝛚ς 𝛄𝛆𝛎𝛎ά…𝛂𝛑𝛂𝛎𝛚𝛕ές 𝛔𝛖𝛎𝛆𝛎𝛕𝛆ύ𝛏𝛆𝛊ς
Αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη πίεση που αισθάνεται και δέχεται από ένα συγκεκριμένο περιβάλλον ο πρώην δήμαρχος Βέλου-Βόχας να βρεθεί στο προσκήνιο και να υπενθυμίζει την παρουσία του στους δημότες. Εξάλλου, πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία πρώην δήμαρχος να έχει, σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου, δώσει πάνω από 4 συνεντεύξεις για να πει ότι η νέα δημοτική αρχή τον βρίζει.
Κατανοούμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Δεν κατανοούμε όμως την ευκολία με την οποία παραδέχεται εν τη ρύμη του λόγου του τις εγκληματικές παραλείψεις και την εγκληματική αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισε τον δήμο, κυρίως σε δύο μεγάλα θέματα:
Στο θέμα της αποπεράτωσης του δημαρχείου και στο θέμα του νερού.
Για το μεν δημαρχείο μάς είπε ότι η ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση είναι κάτι που προκύπτει ούτως ή άλλως σε όλα τα έργα και η εκάστοτε δημοτική αρχή οφείλει να αναζητά νέους πόρους. Τότε με βάση και πάλι τα λεγόμενα του οφείλει να εξηγήσει:
1ον. Με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα εργασιών και χρηματοδοτήσεων έλεγε δημόσια και σε συνεντεύξεις του τον Απρίλιο του 2023 ότι τον Σεπτέμβριο του 2023 το δημαρχείο θα έχει τελειώσει;
2ον. Αν προέκυψαν το καλοκαίρι του 2023 νέες ανάγκες έργων, αλλαγές τιμών και άλλα, που καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του δημαρχείου τον Σεπτέμβριο, τότε γιατί δεν διεκδίκησε ο ίδιος μέχρι το τέλος του έτους που ήταν δημοτική αρχή τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις, το οποίο όπως τόνισε κάνουν όλες οι δημοτικές αρχές;
Για το θέμα του νερού. Ο πρώην δήμαρχος συνέχισε να φάσκει και να αντιφάσκει όπως συνηθίζει άλλωστε, όταν επιχειρεί εντέχνως να πλέξει το ψέμα με την αλήθεια, για να εξαλείψει τις ευθύνες του.
Έτσι ενώ μας είπε ότι άλλοι είναι οι υπεύθυνοι για το νερό, λίγο αργότερα κατηγόρησε τον δήμαρχο Θανάση Μανάβη, ότι κακώς απευθύνθηκε στον εισαγγελέα και στα υπουργεία και ζήτησε οδηγίες και υποστήριξη για την υδροδότηση του δήμου.
Επίσης, μας είπε ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά για τη λύση του προβλήματος του νερού, αλλά δεν μας εξήγησε πώς ο ΑΟΣΑΚ βρέθηκε φέτος παρά το γεγονός της ελάχιστης ποσότητας νερού που είχε, να αρδεύει όλη την ανατολική Βόχα.
Δεν μας είπε ότι ούτε αυτό δε γίνεται με μαγικό ραβδί αλλά με ενέργειες κάποιων ανθρώπων της νέας δημοτικής αρχής. Το μόνο που μας είπε είναι ότι πάντα γίνονταν κλοπές νερού, τις οποίες προφανώς ποτέ δεν φρόντισε να σταματήσει.
𝚫𝛆𝛎 𝛍𝛂ς 𝛆ί𝛑𝛆 𝛂𝛎 έ𝛋𝛂𝛎𝛆 𝛐 ί𝛅𝛊𝛐ς έ𝛔𝛕𝛚 𝛋𝛂𝛊 𝛍ί𝛂 𝛄𝛆ώ𝛕𝛒𝛈𝛔𝛈 𝛄𝛊𝛂 𝛎𝛂 𝛃𝛒𝛆ί 𝛎𝛆𝛒ό, 𝛂𝛎 έ𝛗𝛕𝛊𝛂𝛏𝛆 έ𝛎𝛂 έ𝛔𝛕𝛚 𝛍έ𝛕𝛒𝛐 𝛎έ𝛐 𝛅ί𝛋𝛕𝛖𝛐 ύ𝛅𝛒𝛆𝛖𝛔𝛈ς 𝛋𝛂𝛊 𝛕𝛊 έ𝛋𝛂𝛎𝛆 𝛍𝛆 𝛕𝛊ς 𝛅𝛈𝛍𝛐𝛕𝛊𝛋ές 𝛄𝛆𝛚𝛕𝛒ή𝛔𝛆𝛊ς 𝛋𝛂𝛊 𝛑𝛈𝛄ές.
➖ ➖ ➖
Και για να πάμε στα πιο σοβαρά ζητήματα και στις επίσης εγκληματικές παραλείψεις και την αδιαφορία που επέδειξε.
Μας είπε ότι αν ήταν ο ίδιος δημοτική αρχή θα είχε προχωρήσει αγωγό από ιδιωτική γεώτρηση στην Κόρινθο, θα είχε ολοκληρώσει το έργο της ενοποίησης Ζευγολατιού-Βραχατίου, θα είχε κάνει το έργο του αγωγού Βέλο-Βασιλικό και γεωτρήσεις στον Ασωπό και το Ελληνοχώρι.
Εκείνο που δεν μας είπε είναι ότι:
Τις 750.000€ για τον αγωγό προς Κόρινθο, από το Υπουργείο Εσωτερικών της πήρε ο δήμος αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 και αν ήθελε θα μπορούσε να έχει δημοπρατήσει το έργο. Αλλά δεν το έκανε.
Τη χρηματοδότηση για τον αγωγό Βέλου-Βασιλικού όπως και την χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του δικτύου στο Βοχαϊκό τις είχε πάρει από το Υπ. Εσωτερικών από το 2021. Όμως μέχρι τα τέλη του 2023 δεν είχε δημοπρατήσει τίποτα. Αποτέλεσμα; Η νέα δημοτική αρχή να κάνει πραγματικό αγώνα δρόμου για να μην χαθούν πολύτιμα χρήματα που αφορούσαν στο τεράστιο θέμα του νερού.
Μας είπε ότι είχε δήθεν συζητήσει για μικρή μονάδα αφαλάτωσης που θα παρείχε νερό στη Νεράντζα, αλλά ότι αυτή η μονάδα είχε τεράστιο κόστος γιατί ο δήμος θα έβαζε τα λεφτά από τα ταμεία του. Δεν μας είπε όμως ότι έχασε την χρηματοδότηση που πρόσφερε η Περιφέρεια για τέτοιες εγκαταστάσεις, χρηματοδότηση την οποία εκμεταλλεύτηκε και εξασφάλισε η Δυτική Μάνη και σήμερα το έργο εκεί ολοκληρώνεται.
Μας είπε τέλος, ότι είχε φροντίσει ο Δήμος να πάρει νερό ύδρευσης από το Φράγμα του Ασωπού. Δεν μας είπε όμως ότι για να πάρει νερό ο δήμος από κει έπρεπε να έχει καταθέσει υπόμνημα και να έχει θέσει τις απαιτήσεις του, στην τρίτη διαβούλευση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών που έληξε τον Νοέμβριο του 2023.
 Δεν μας είπε γιατί για τρίτη φορά τα τελευταία 13 χρόνια ο δήμος μας έμεινε εκτός των Σχεδίων Διαχείρισης γιατί απλά ήταν άφαντος!
Ή μάλλον μας το είπε. Στο 32΄λεπτό όταν γλώσσα λανθάνουσα ανέφερε μόνος του: «Αν δεν ερχόσαν οι εκλογές θα είχαν γίνει». Δηλαδή, αφού έχασα τις εκλογές τι με νοιάζει από κει και πέρα. Τόσο μεγάλη η αγάπη του για τον τόπο!
Δεν πειράζει. Επιτέλους, ο τόπος μας έχει δημοτική αρχή που και τον αγαπά και τον νοιάζεται και θα κάνει τα πάντα για να τον δει να ευημερεί.
Ευτυχώς.

Δείτε και τα παρακάτω δημοσιεύματα του CosmosTV

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.