Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ορκίστηκε Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Δημήτρης Πτωχός \ “Θα φτιάξουμε Περιφέρεια – Πρότυπο”

Ορκίστηκε Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Δημήτρης Πτωχός \ “Θα φτιάξουμε Περιφέρεια – Πρότυπο”

από CosmostTv

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (22/12/2023), στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης. Παρών ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, καθώς και πλήθος κόσμου. Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευστάθιος ο οποίος ζήτησε από το νέο Περιφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους να αγαπήσουν το λαό που τους εξέλεξε στις θέσεις τους. Ο κ. Πτωχός είπε ότι «ο λαός μας έδωσε την εντολή να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί και πρέπει να γίνει Περιφέρεια – πρότυπο».

Μίλησε για συστράτευση δυνάμεων και ότι «ούτε μία μέρα δεν θα πάει χαμένη. Ξέρουμε τους τομείς που η περιφέρεια μας έχει αργήσει. Μας περιμένει σκληρή δουλειά. Είμαστε και θα μείνουμε μία ομάδα – γροθιά. Θα ακούω πάντα προσεκτικά την αντιπολίτευση. Δεν πιστεύω σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Πιστεύω πολύ στο στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας. Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτή. Ξέρουμε να συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά, αλλά και να διεκδικούμε. Θα κάνουμε και τα δύο. Θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση, αλλά και με τους δήμους, τις τοπικές κοινωνίες. Να προσελκύσουμε επενδύσεις, να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών μας.»

Ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Ν. Παπασταύρου, μετά την τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη, στην οποία εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνοντας χαιρετισμό, δήλωσε:

«Από την 1η Ιανουαρίου 2024, η Πελοπόννησος θα έχει έναν περιφερειάρχη-πρότυπο. Διότι ο Δημήτρης Πτωχός είναι ένας κοινωνικά ευαίσθητος τεχνοκράτης. Ένας έντιμος πατριώτης. Ένας υπηρέτης υψηλών ιδανικών, που έχει αποφασίσει να θέσει τον εαυτό του, τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία του στην υπηρεσία του τόπου του, της Πελοποννήσου, που τόσο αγαπά.

Γι’ αυτό και τον εμπιστεύτηκαν, πρώτα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και στη συνέχεια οι πολίτες της Πελοποννήσου.

Πριν 10 χρόνια συναντήθηκα με τον Δημήτρη σε έναν αγώνα εθνικό για τη σωτηρία της Ελλάδας από την άβυσσο της χρεοκοπίας.

Τότε, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παραμερίσαμε το ”εγώ” και δουλέψαμε με αυταπάρνηση για το καλό της πατρίδας. Είμαι πολύ αισιόδοξος, καθώς ξέρω ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού οι πολίτες της Πελοποννήσου αναγνώρισαν και βρήκαν έναν άξιο ηγέτη, που σχεδιάζει το αύριο σήμερα. Για όλους, με όλους.Ο Δημήτρης έχει σκοπό να γίνει η Πελοπόννησος μια Περιφέρεια αναφοράς. Θα γίνει! Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Και όσο περνά ο καιρός τόσο θα αισθάνονται οι Πελοποννήσιοι δικαιωμένοι από την επιλογή τους» κατέληξε.

 

Δείτε και τα παρακάτω δημοσιεύματα του CosmosTV

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.